Apple presenterar iPhone 4S

För många blev det en besvikelse när Apple igår hade en presentation av nya produkter. Det fanns en del spekulationer att de skulle släppa Iphone 5 men det visade sig att det istället blir en uppdatering av Iphone 4, som får namnet Iphone 4S. Designen är alltså likadan som tidigare version och på utsidan kommer man inte se några förändringar. Däremot har det skett en hel del uppdateringar på insidan där vi går igenom några av de största nedan. Telefonen kommer att släppas i Sverige den 28 oktober och finns då i tre olika versioner, 64, 32 och 16 Gb hårddisk.

Uppgraderad kamera och processor

Med den nya uppgraderade kameran på hela 8 mega pixel vill Apple nu inte bara konkurrera mot mobilkameror, utan även kompaktkameror. Ljuskänsligheten har förbättras, bättre skärpa och ansiktsigenkänning gör att du kommer ta betydligt bättre bilder än med tidigare versioner. Videofilmer kommer att spelas in i hela 1080p och då det nu finns videostabilisator kommer det mindre störningar i filmen du spelar in.

Processorn som ersätter den tidigare är en dual-core A5 processor, en likadan som Ipad 2 innehåller. Även grafikprocessorn har uppgraderats och har också blivit tvåkärnig. Med tanke på alla uppdateringar under huven kan det kännas som att batteritiden kommer bli lidande, men faktiskt är den till och med något bättre än tidigare version. Enligt Apple’s specifikationer ligger nu prattiden på 8 timmar och en standby på 200h.

Siri – nytt röststyrningssystem

En av de största nyheterna det pratades om igår var Siri, ett nytt röststyrningssystem som finns tillgängligt i mobilen. Siri var från början ett helt fristående företag men köptes upp av Apple förra året och blev en del av deras verksamhet. Med hjälp av Siri kommer du bland annat kunna svara på sms och vill ni se hur det kan fungera rekommenderar vi filmen nedan.

Hur bra det väl funkar i verkligheten återstår att se men det är i alla fall klart att svenska inte kommer att finnas tillgängligt på direkten. De språk som kommer att erbjudas vid lanseringen är Engelska, franska och tyska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *