Hur gör man ett skärmbyte

En av dom vanligaste reparationerna som utförs på våra mobiler är ett skärmbyte efter att displayen har spruckit efter att man har tappat telefonen i marken eller något annat sätt spräckt skärmen. Om man lämna in som exempel en Samsung Galaxy S8 för skärmbyte hos Samsung kostar skärmbytet 2800kr men då vet man att dom använder originaldelar för alla delar som behöver bytas ut eller repareras.

Man kan givetvis köpa en ny skärm till galaxy s8 och laga själv om man har kunskapen och tålamodet men kostnaden för skärmen är nästa lika hög som att lämna in den på en serviceverkstad. Det finns många fristående verkstäder som utför samma reparationer som dom auktoriserade men man måste vara noggrann och undersöka att man får originaldelar när dom utför reparationen så att man kan vara säker på att mobilen behåller samma prestanda och kvalitet.

Det man bör göra innan man lämna in telefonen på reparation är undersöka om reparationskostnaden täcks av hemförsäkringen eller av någon annan försäkring som exempelvis vissa försäkringar som man kan teckna i samband med köpet av telefonen.

Det bästa är att i förbyggande syfte förse sin telefon med skydd som motverkar skador på telefonen vid exempelvis när man tappar den. Du kan läsa mer om mobilskal och skydd i vårt tidigare inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *