Varför använda mobilskal och mobilskydd?

Många tycker att mobiltelefonen blir stor och klumpig med ett mobilskal, det stämmer så klart att det är omöjligt att skydda telefonen utan att man ökar dess volym med ett material på utsidan. Men det finns mobilskal i många olika varianter och olika material. Dom tunnaste mobilskalen är tillverkade i väldigt tunn plast som enbart är några millimeter tjocka, nackdelen med dessa tunna skal är att dom enbart skyddar mot smuts och repor men är till mindre hjälp när man råkar tappa telefonen i golvet eller marken.

Det finns en uppsjö av mobilskal och fodral till alla modeller från dom flesta tillverkarna. Det kommer ut nya modeller av telefoner hela tiden och tillverkarna och återförsäljarna är inte sena med att ta fram skal till dessa nya modeller. Ett exempel är att det redan finns Samsung Galaxy S8 Skal och även skärmskydd till Galaxy S8 innan modellen har släppts officiellt av Samsung.

Många väljer att handla extremt billiga skal från utlandet med man bör tänka på att man skall enligt lag betala tull och moms på allt man för in i Sverige. För att ännu mer information om detta kan du läsa vad Aftonbladet har skrivit här.

Om man vill skydda telefonen lite bättre är ett mobilskal i hårdplast eller ett mobilskal tillverkat i silikon att föredra. Om man är ute efter mest skydd med minsta möjliga ökning av volymen på telefonen är ett mobilskal i hårdplast att föredra då det är tunt men ändå motstår stötar på ett effektivt sätt. Om man däremot väljer ett mobilskal i silikon får man ett mycket skyddande mobilskal men som är lite större än ett mobilskal i hårdplast, fördelen är att silikon tar upp stötar på ett mycket effektivt sätt och ger dessutom ett bättre grepp om telefonen än med ett mobilskal i hårdplast.

Många skal är tillverkade i mjukare TPU som står för Termoplastisk Polyuretan och är ett mellanting mellan hårdplast och silikon som är flexibelt nog för att effektivt ta upp stötar men är mjukt nog för att ge ett bra grepp om telefonen. Många tillverkare gör mobilskal som är en kombination av flera av dessa material för att uppnå maximalt skydd. Som exempel gör tillverkaren Spigen många snygga mobilskal men även tåliga mobilskal som är uppbyggda av ett ytterskal som är tillverkat i hårdplast och ett inre mobilskal som du sätter telefonen i. Denna kombinationen gör att ytterskalet effektivt står emot stötar medans det inre mobilskalet skyddar telefonen ytterligare då den sista energin i stöten absorberas av det mjuka materialet.

Det finns även extremt skyddande mobilskal som exempelvis från tillverkaren Otterbox och deras modell Defender som är som en bunker för din mobiltelefon och som dessutom är vattentätt enligt IP68. Så som Otterbox har byggt upp sitt mobilskal är genom ett yttre mobilskal som är i tålig polykarbonat och ett inre mobilskal som är i mjuk silikon som skyddar telefonen som i en airbag, dessutom är att uttag och knappar täckta och vattentäta och till sist har dom ett inbyggt skärmskydd som även det är vattentätt och skyddar skärmen mot smuts och repor. Oavsett om du bara är ute efter att få din mobiltelefon att passa din personliga stil eller vill få maximalt skydd även vid dom mest extrema aktiviteterna så finns garanterat ett mobilskal för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *